Dag 6: Review Cold Case Summer
27 Jun 2013 door Sneaker
Dit jaar viert niet alleen Adventure-Island zijn negende verjaardag, ook de Carol Reed Mystery-serie van het Zweedse MDNA Games is toe aan zijn negende adventure met Cold Case Summer. Dit keer raakt speurneus Carol Reed betrokken bij een onopgeloste moordzaak: de moord op de Zweedse minister-president, Olof Palme.

Is de serie na het negende deel nog wel de moeite waard? Of is Carol uitgespeurd? Je leest het hier in onze review.
| Berichten: (0)


Dag 5: Review Jack Keane
26 Jun 2013 door Sneaker
We begonnen de verjaardagweek met een prijsvraag. Mocht je je keuze nog niet hebben kunnen maken, dan kan wellicht Vanya's review van Jack Keane je over de streep trekken.

In deze adventure spelen we Jack Keane, een Engels avonturier. Om geld te verdienen besluit hij om een klus aan te nemen om een geheim agent naar een eialnd te brengen. Maar dit gaat uiteraard niet zo makkelijk als het klinkt.
| Berichten: (2)


Dag 4: Prijsvraag Eleusis
24 Jun 2013 door Sneaker
Gisteren hadden we de review van Eleusis. Enthousiast geworden? Vandaag hebben wij een prijsvraag waarbij we driemaal het spel mogen weggeven. Je hoeft ons alleen maar een mail te sturen naar het adres op de prijsvraagpagina en vertel ons waarom jij deze adventure wilt winnen. Meedoen kan tot en met 8 juli.
| Berichten: (0)


Dag 3: Review Eleusis
23 Jun 2013 door Sneaker
Op dag drie hebben wij een review van Eleusis voor jullie. Hierin komen we na een ongeluk in de bergen terecht in een verlaten dorpje. Het is echter niet zomaar een verlaten dorpje en al snel ontdek je dat er mysterieuze dingen gebeuren. Wat is er aan de hand?

Eleusis is de debuutadventure van Nocturnal Works. Is het gelijk een voltreffer? Of kunnen ze beter nog even oefenen? Marjo onderzocht het en je leest er meer over in haar review.
| Berichten: (2)


Dag 2: Review The Starship Damrey
22 Jun 2013 door Sneaker
Op dag 2 van onze verjaardagsweek gaan we de ruimte in met The Starship Damrey. Je wordt wakker in een slaapcabine, zonder geheugen en zonder dat je weet wat er aan de hand is. SAM, een computerhulpje, vertelt je dat je moet herstellen en laat je vervolgens achter. Je maakt gebruikt van het besturingssysteem in je cabine om het schip door middel van robots te verkennen. Al snel kom je erachter dat er iets helemaal mis is op dit ruimteschip.

Op de handhelds van Nintendo zijn al veel interessante adventures verschenen. Nu is het op de 3DS de beurt aan The Starship Damrey van Level5. Die zijn zeker geen onbekenden op adventuregebied. Ze zijn onder andere verantwoordelijk voor de Professor Layton-serie op de DS en de 3DS. Is het met The Starship Damrey opnieuw raak? Je leest het hier in onze review.
| Berichten: (0)


Dag 1: Adventure Island is jarig!!!
21 Jun 2013 door Sneaker
Het is weer 21 juni en dat betekent feest. Adventure Island is negen jaar oud geworden. Dit gaan we natuurlijk weer een week lang vieren met iedere dag nieuwe artikelen en natuurlijk cadeautjes.

Dit jaar kunnen jullie kans maken op Jack Keane, Art of Murder: FBI Confidential, Adam's Venture III en een Casual Collection Pack. Je hoeft ons alleen maar te feliciteren en aan te geven welk spel je wilt. Dus ga snel naar onze prijsvraagpagina en doe mee.
| Berichten: (0)


Jack Keane 2 aangekondigd
21 May 2013 door Sneaker
In 2007 bracht Deck13 de adventure Jack Keane uit. Momenteel zijn ze samen met Nordic Games druk bezig aan een sequel met Jack Keane 2: The Fire Within waarin Jack naar het China van 1899 gaat. Meer is er momenteel nog niet bekendgemaakt.

Bron: Gamed.nl
| Berichten: (0)


Vijfde Phoenix Wright is download only
15 May 2013 door Sneaker
Phoenix Wright: Ace Attorney - Dual Destinies, het nieuwste en vijfde deel in de Ace Attorney-serie voor de 3DS zal deze herfst in het Westen verschijnen. Het spel zal echter niet in de winkel terug te vinden zijn. Ontwikkelaar Capcom heeft ervoor gekozen om het spel alleen als download-only titel in de Nintendo eShop beschikbaar te stellen.

Bron: NintendoLife
| Berichten: (0)


7th Guest 3 aangekondigd
29 Apr 2013 door Sneaker
Ontwikkelaar Trilobyte werkt aan het derde deel in de 7th Guest serie. Net als de vorige delen, The 7th Guest en The 11th Hour, zal het opnieuw een horror adventure worden die zich afspeelt in Stauf Mansion. Om de financi�n hiervoor rond te krijgen is men nog in gesprek met investeerders, maar men denk ook aan een Kickstarter project om geld op te halen..

Het spel zal verschijnen voor Windows, OS X, iOS en Android en moet binnen anderhalf jaar verschijnen.

Bron: Tweakers.net
| Berichten: (1)


Cold Case Summer gereleased
09 Mar 2013 door Sneaker
Cold Case Summer, het negende deel in de Carol Reed serie van MDNA Games is gereleased. Hierin onderzoek Carol de onopgeloste moord op de Zweedse minister-president die werd doodgeschoten na een bioscoopbezoek.

Het spel is direct te verkrijgen via de offici�le website in download vorm (12 Dollar) of in disc vorm (18 Dollar inclusief verzendkosten).
| Berichten: (0)


Review: A New Beginning - The Final Cut
03 Mar 2013 door Sneaker
A New Beginning is een eco adventure. Wetenschapper Bent Svensson is min of meer gedwongen om met vervroegd pensioen te gaan. Hij deed onderzoek naar energieproductie uit algen, maar door zijn werk verwaarloosde hij zijn gezin. Op een dag komt hij in aanraking met Fay, een vrouw uit de toekomst die wilt dat hij zijn onderzoek weer op gaat starten om de wereld te redden. In 2050 is het voor de aarde al te laat, maar Bent kan nu nog het verschil maken.

Het spel verscheen al eerder in 2011. Het spel is nu opnieuw uitgebracht op Steam als Final Cut. Zijn de vernieuwingen de moeite waard? Of kan je het spel beter links laten liggen. Vanya ging op onderzoek uit en haar bevindingen lees je in haar review.
| Berichten: (0)


Nieuwe Blackwell aangekondigd
27 Feb 2013 door Sneaker
Dave Gilbert van Wadjet Eye games heeft het volgende deel in de Blackwell serie aangekondigd met Blackwell Epiphany. Het spel speelt zich af in een met sneeuw bedekte New York. Een kwade geest kan iemands ziel verscheuren om te krijgen wat hij wilt. Medium Rosa Blackwell en haar geest sidekick Joey Malone zetten alles op alles om hem te stoppen.

Op een aantal screenshots na is er verder nog niet veel bekend gemaakt over deze nieuwe adventure.
| Berichten: (0)


Demo Cold Case Summer
22 Feb 2013 door Sneaker
Eerder meldden we jullie al dat MDNA Games bezig is met het negende deel in de Carol Reed serie met Cold Case Summer. Hierin onderzoek Carol de moord op de Zweedse minister-president die werd doodgeschoten na een bioscoopbezoek.

Het spel staat voor eind deze maand gepland, tot het zo ver is kunnen we ons nog vermaken met de demo die MDNA Games heeft uitgebracht. Het bestand van 78 MB groot is op de offici�le site te downloaden.
| Berichten: (0)


Twee nieuwe Kickstarters: Asylum en Dreamfall Chapters
08 Feb 2013 door Vanya
Wie van horror-adventures houdt, kent vast en zeker Scratches van de Argentijnse ontwikkelaar Nucleosys. Helaas bestaat die studio niet meer, maar een van de oprichters ervan, Agustin Cordes, heeft inmiddels een nieuwe studio opgericht genaamd Senscape, en hiermee werkt hij aan het spel Asylum. Dit wordt een horror-adventure, geinspireerd door H.P. Lovecraft over een ex-patient van een psychiatrische inrichting die teruggaat om uit te zoeken wat er destijds is gebeurd. Het is gebaseerd op echte plattegronden van Kirkbride-hospitalen, en er zullen zo ongeveer honderd ruimtes in het spel zitten die je allemaal kan bezoeken. De lokaties zijn grotendeels klaar, maar Agustin wil het spel nu echt gaan afmaken en heeft daarvoor $100.666 nodig van het publiek. Op het moment van schrijven is er 39% binnen met nog 19 dagen te gaan. Voor $15 ben je verzekerd van een exemplaar van het spel, maar er zijn ook mogelijkheden om je naam in het spel vereeuwigd te zien in bijvoorbeeld een klaslokaal of een lijst van patienten. Of als je echt een grote bijdrage wil leveren, een echte Argentijnse barbecue in Buenos Aires. Alleen als het doelbedrag op 28 februari bereikt is, wordt het geld daadwerkelijk van je credit card afgeschreven, wordt het bedrag niet gehaald dan betaal je dus ook niets. De Kickstarter vind je op de volgende url: http://kck.st/VlnMSs.<br /><br />Vandaag is ook de Kickstarter van Ragnar Tornquist begonnen, je kent zijn naam misschien van The Longest Journey en het vervolg daarop, Dreamfall. Met zijn nieuwe studio Red Thread Games wil hij Dreamfall Chapters gaan maken. Dit wordt weer een echte point-and-click adventure, dus als je Dreamfall te moeilijk vond door de actie-elementen hoef je niet te vrezen. Dreamfall Chapters zal het verhaal van Zoe Castillo vervolgen vanaf het moment waar Dreamfall ophield. De studio vraagt $850.000 en op dit moment (de Kickstarter is pas een paar uur geleden begonnen) is er al 140.000 binnen. De Kickstarter vind je op de volgende url: http://kck.st/14XAHB3 en bij deze campagne heb je nog tot 10 maart de tijd om een bijdrage te leveren. Voor $20 krijg je een exemplaar van het spel, verder zijn er diverse manieren om in het spel vereeuwigd te worden.
| Berichten: (0)


Cold Case Summer aangekondigd
02 Feb 2013 door Sneaker
Het is weer zover, MDNA Games heeft het negende deel in de Carol Reed-serie aangekondigd met Cold Case Summer. Op 28 februari 1986 werd de Zweedse minister-president doodgeschoten na een bioscoopbezoek. Het schot luidde het begin in van het grootste politie-onderzoek ooit in Zweden. Echter, de zaak is tot op heden onopgelost. Daar verschijnt Carol Reed ten tonele. Op een mooie zomerdag in augustus wordt ze benaderd door een mysterieuze man die haar hulp nodig heeft. Aangezien hij zijn identiteit niet wil onthullen, weigert Carol. De volgende dag wordt het lichaam van de man gevonden in de Norrkoping River. Ze besluit op onderzoek uit te gaan en komt er al snel achter dat er verschillende connecties zijn tusen de man en de moord op de vermoorde minster-president. Na deze ondekking is Carol haar leven niet meer zeker.

Net als de moord op de minister-president staat het spel voor eind februari gepland. In de aanloop naar de releasedatum staat er uiteraard nog een demo op de planning. In de tussentijd kan je op de officiele site van het spel meer informatie vinden en alvast wat screenshots bekijken.
| Berichten: (0)


Kort adventurenieuws
26 Jan 2013 door Vanya
Een hoop korte nieuwtjes deze week:<br /> <br />De Schotse ontwikkelaar The Story Mechanics heeft voor hun adventure The Thirty-Nine Steps publishers gevonden, Faber and Faber gaat de iOS en Mac-versie uitbrengen, Avanquest de Retail-Windowsversie en Kiss Ltd. de Windows-Downloadversie. Het spel, dat een eerstepersoonsadventure wordt gebaseerd op de Unity Engine, moet rond 15 maart uitkomen. Het is gebaseerd op een crimi van John Buchan en speelt zich af in Londen en Schotland in de vroege jaren van de 20e eeuw. <br /><br />Over Londen gesproken, er komt weer een nieuwe Sherlock Holmes aan. Het spel gaat Sherlock Holmes: Crimes & Punishments heten en is gebasserd op Sir Arthur Conan Doyles boek 'The Return of Sherlock Holmes'. Je zult in het spel dan ook maar liefst acht verschillende zaken op gaan lossen. Net als in de eerdere delen kun je kiezen tussen eerste- en derdepersoonsperspectief en ook het deductiebord is terug. Wel nieuw is dat je veel meer vrijheid hebt in hoe je een zaak aanpakt, zo kun je ervoor kiezen de politie in te schakelen na een inbraak, of juist niet, en dat zal gevolgen hebben voor het verloop van het spel. De Unreal Engine 3 staat garant voor een nieuw hoogtepunt in grafische kwaliteit.<br /><br />In 1997 verscheen The Journeyman Project: Pegasus Prime. Van dit FMV-spel is een heruitgave in de maak, en deze moet nog dit voorjaar op de markt komen. Het is in ontwikeling bij Presto Studios, ook bekend van Myst III Exile. Pegasus Prime is een soort hervertelling van het eerste deel van de Journeyman Project-trilogie, maar verscheen destijds alleen voor Apple-systemen en de PlayStation. <br /> <br />Uit Tsjechie komt het nieuws dat ontwikkelaar CBE Software hun contract met Lace Mamba Global rond de adventure J.U.L.I.A. verbroken hebben, omdat Lace Mamba tot nu toe geen cent van de verkochte spellen uitbetaald heeft. Ze hebben het scifi-spel inmiddels bij Steam Greenlight aangemeld in de hoop op die manier nog iets van hun investeringen in het spel terug te verdienen.<br /><br />Tenslotte een paar nieuwe Crowdfunding-projecten:<br />Bijna twintig jaar geleden verscheen Inherit the Earth, een adventure over pratende vossen en andere dieren. Wyrmkeep Entertainment zoekt nu publieke ondersteuning voor het vervolg, Inherit the Earth 2. Het spel is al in ontwikkeling en met het geld dat ze via Kickstarter inzamelen willen ze zorgen dat er weer veel mensen van het team van destijds mee kunnen werken. Het doelbedrag is $135.000 en dat willen ze binnen vier weken bereiken. Het spel zou dan in november al klaar kunnen zijn. <br /><br />Homesick is ook een Kickstarter-project, een firstperson 3D-adventure over een verlaten gebouw. Overdag is het een prachtig, rustgevend en zonnig geheel waar je je volkomen thuisvoelt, maar 's nachts word je geplaagd door nachtmerries waarin je door de gangen rent, achternagezeten door iets wat je niet kan zien, wanhopig zoekend naar een uitgang. Het doelbedrag is een zeer bescheiden $8,000 en het spel zou al in juli uit moeten komen. Mochten ze meer ophalen, dan zijn Mac- en Linuxversies mogelijk. Het is ook mogelijk voor Homesick te stemmen via Steam Greenlight als jou dit een interessante titel lijkt maar je wil er (nog) geen geld aan spenderen. <br /><br />Een alternatieve crowdfunding wordt gebruikt door Poolse studio Asylum Creatures zij proberen via Indiegogo &euro;46,000 bij elkaar te krijgen voor de puzzeladventure (un)lucky 7. Zeven keiharde criminelen (in de vorm van dieren) die veroordeeld zijn tot levenslang krijgen een kans om hun vrijheid te herwinnen als ze een ruimteschip met een experimentele nieuwe motor naar een nog niet in kaart gebracht deel van de ruimte brengen. Ze ontdekken op een afgelegen planeet de ingang tot een basis die verlaten lijkt, maar al gauw moeten ze zich een weg naar buiten en terug naar huis vechten. Het geheel ziet eruit als een ouderwetse pixelRPG maar het is toch echt een puzzeladventure met inventarispuzzels en logische puzzels en verschillende eindes, gebaseerd op jouw beslissingen gedurende het spel. In tegenstelling tot bij Kickstarter krijgen de developers bij IndieGoGo altijd het ingelegde bedrag, ook als het doel niet bereikt wordt. Ook (un)Lucky 7 is een van de spellen waarop je kunt stemmen via Steam Greenlight.<br />
| Berichten: (0)


Twee nieuwe fundraising-aankondigingen
08 Jan 2013 door Sneaker
Er zijn twee adventures aangekondigd die beroep doen op crowdfunding om hun spel te kunnen produceren. <br /><br />De eerste adventure komt van Bryan Wiegele (bekend van de Delaware St. John serie) heeft samen met Perpetual Games een kickstarterproject opgezet om <b>The Red Queen of Oz: The Two Fates</b> te ontwikkelen. Dit spel is gebaseerd op een zelfbedachte strip die elementen combineert van de Wonderland-serie en de Oz-collectie. Je speelt dan ook zowel Alice als Dorothy in zowel het land van Oz en Wonderland. Je doel is om de Red Queen of Hearts te stoppen die haar zinnen heeft gezet op de vernietiging van beide werelden. <br /><br />Het spel wordt geen pure adventure. Uiteraard zullen er genoeg karakters, locaties en puzzels aanwezig zijn, maar om het leger van de Red Queen te bestrijden zal je moet overschakelen naar turn-based gevechten. Wiegele gaat het spel alleen ontwikkelen wanneer de target van 40,000 dollar wordt bereikt. Met nog 17 dagen te gaat hebben ze nog maar 6,400 dollar verzameld. Dus mocht het spel je interessant lijken, dan heb je nog 17 dagen om geld te doneren op <a href="http://www.kickstarter.com/projects/1065983707/the-red-queen-of-oz-two-fates-an-adventure-game" target="_blank">de Kickstarter-pagina</a>.<br /><br />De tweede adventure komt van Misfit Village met de aankondiging van <b>Tainted Fate</b>. Dit is een first person horror-adventure waarin je twee verschillende karakters in twee verschillende tijden speelt op hetzelfde mysterieuze eiland vol met bovennatuurlijke verschijnselen en gruwelijke monsters. In 1940 spelen we een voor moord veroordeelde man die voor straf alleen op het eiland wordt achtergelaten en de gruwelen moet doorstaan om te overleven. In 2012 arriveert een amateur filmmaakster op het eiland om onderzoek te doen naar de bovennatuurlijke verschijnselen.<br /><br />De maker vergelijkt zijn spel met de horror-adventure <a href="http://www.adventure-island.nl/reviews.php?do=view&id=124">Amnesia: The Dark Descent</a>, maar dan in een open wereld met veel puzzels en RPG-elementen. De actie zal minimaal zijn omdat je het monster geen pijn kan doen, maar wel worden er eindbazen beloofd. Bovendien zullen keuzes die je in het spel maakt leiden naar verschillende paden in het verhaal en verschillende eindes. Hij heeft hier slechts 3000 dollar voor nodig en je kan hem tot 23 januari steunen via <a href="http://www.indiegogo.com/taintedfate" target="_blank">Indiegogo</a>.<br /><br /><font size="1" color="#999999"><b>Bron:</b></font> <a href="http://www.adventuregamers.com" target="_blank"><font size="1" color="#999999">AdventureGamers<font size="1" color="#999999"></a>
| Berichten: (0)


Happy New Year
01 Jan 2013 door Sneaker
Wij wensen alle bezoekers van Adventure-Island een heel gelukkig, gezond en vooral avontuurlijk 2013 toe.
| Berichten: (1)


Fijne kerstdagen + Review Chaos on Deponia + prijsvraag
25 Dec 2012 door Sneaker
Namens de volledige crew van Adventure-Island wensen wij alle bezoekers hele fijne kerstdagen vol met mooie cadeaus, lekker eten en veel gezelligheid. <br /><br />Voor vijf mensen wordt het een extra mooie kerst. De winnaars van de Deponia-prijsvraag zijn bekend en mogen zich de komende feestdagen vermaken met de eerste twee delen van de Deponia-serie. Als eerste willen we iedereen bedanken voor het meedoen en Daedalic Entertainment voor het beschikbaar stellen van de prijzen. <br /><br />De winnaars zijn:<br />- Amit Bhikharie<br />- Cees Porck<br />- Koen de Vries<br />- Linda Oenema<br />- Stephan de Man<br /><br />Wij wensen jullie alvast veel speelplezier toe. Mocht je niet gewonnen hebben, dan hopen we dat je tussen alle festiviteiten nog een gaatje kan vinden om Vanya's review van <a href="http://www.adventure-island.nl/reviews.php?do=view&id=158">Chaos on Deponia</a> te lezen. <br /><br />Om af te sluiten zijn van de laatste drie reviews de afbeeldingen nu ook groter te bekijken door erop te klikken. Deze functionaliteit zal voortaan in iedere nieuwe review aanwezig zijn en met terugwerkende kracht zal dit ook op de oudere reviews (indien mogelijk) worden toegepast.
| Berichten: (1)


Adventure-releases
05 Dec 2012 door Vanya
Deze week zijn er weer wat nieuwe adventures verschenen. Een overzicht:<br /><br />Het supergriezelige, erg aparte spel The Cat Lady is verscheen op 2 december. Het is gemaakt door de Engelse studio Screen 7, die eigenlijk voornamelijk uit een persoon bestaat, Rem Michalski. Het spel gaat over een vrouw die heeft geprobeerd zelfmoord te plegen. Het lukt maar half en Susan Ashworth wordt wakker in een droomachtige wereld, waar ze een tweede kans krijgt. Ze wordt vanaf nu heel goed in de gaten gehouden en moet bewijzen dat ze er het beste van wil maken. Een paar menselijke parasieten komen haar het leven zuur maken. Een digitale versie is beschikbaar voor �9.99, maar er zijn ook twee verschillende disc-versies beschikbaar op de <a href="http://www.thecatlady.co.uk/" target="_blank">website</a>. Wil je eerst een demo proberen dan kan je die daar ook vinden.<br /><br />De Engelse versie van het vervolg op The Book of Unwritten Tales, The Critter Chronicles, is vanaf vandaag beschikbaar op Steam, GOG en The Adventure Shop. In deze prequel zien we hoe Nate kennismaakte met de Critter en hoe het kwam dat ze samen op reis gingen. Deze week is het spel ter ere van de launch ook meteen in de aanbieding. Het spel is gemaakt door de Duitse studio KING Art.<br /><br />De van onder andere Ankh bekende Duitse studio Deck13 heeft ook een nieuw spel gemaakt, Haunted. En ook hiervan is de Engelse versie vandaag uitgekomen. Het spel gaat over een Engels meisje genaamd Mary. Het is gesitueerd in de 19e eeuw. Mary is op zoek naar haar zusje, die vermoedelijk dood is. Gelukkig kan Mary met geesten praten. Het us echter geen horrorspel, er gaat van alles mis met allerlei grappige gevolgen. Een disc-versie is verkrijgbaar via uitgever Viva Media, downloads zijn beschikbaar bij GamersGate en The Adventure Shop.<br /> <br />Tenslotte Primordia, een tragi-komedische adventure over robots die de mensheid als hun schepper zien zoals mensen God/Allah/Jahweh. Horatio Nullbuilt woont in een gecrasht ruimteschip en probeert deze te repareren met zijn zelfgebouwde maatje Crispin aan zijn zijde. Dan wordt hun energiebron gestolen door een grote boosaardige robot. Op zoek naar een vervangende energiebron ondernemen ze een gevaarlijke reis, die ook antwoorden oplevert over hun eigen verleden en de wereld om hen heen. Als je snel bent kan je nog een discversie bestellen op <a href="http://www.wadjeteyegames.com" target="_blank">de site van uitgever Wadjet Eye Games</a> waar je ook een demo kan downloaden. Downloadversies van het spel vind je op GOG en Steam.
| Berichten: (2)


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 Volgende >>

Powered by CuteNews 

Wordt hier nog wel eens gekeken?
Nee
Ja
Soms
View Results