Help ontwikkelaars hun adventures maken (crowdfund-nieuws)
14 Mar 2014 door Vanya
Waarschijnlijk heb je er al wel van gehoord, maar toch in het kort een uitleg: Kickstarter en IndieGoGo zijn crowdfunding-sites. Ontwikkelaars van spellen, maar ook schrijvers, dansers, theatermakers, uitvinders en noem maar op, kunnen daar terecht om direct aan de fans te vragen of ze hun werk zien zitten. In plaats van een groot bedrag te vragen aan een uitgever die waarschijnlijk toch 'nee' zegt, vragen ze aan heel veel mensen een klein bedrag en zo kunnen ze toch het spel maken. Als ze het benodigde bedrag niet bij elkaar krijgen, krijgt iedereen zijn geld terug. Meestal krijg je in ruil voor je bijdrage (afhankelijk van het bedrag) bijvoorbeeld naast het spel ook nog een t-shirt of een poster, of mag je meedoen aan de betatests.

Op dit moment lopen er een paar adventure-projecten, en wel:

- The Book of Unwritten Tales 2 van King Art. Het vervolg op The Book of Unwritten Tales het fantasie-avontuur dat van Marjo maar liefst een 9 kreeg. Met nog een dikke week te gaan is het gevraagde bedrag van $65.000 al lang bij elkaar, maar als er nog flink wat meer binnenkomt wordt er een Director's Cut-versie gemaakt. Je vindt de Kickstarter en de beloningen waar je uit kan kiezen op de The Book of Unwritten Tales 2 Kickstarter-pagina.

- Dead Synchronicity van Fictiorama Studios. Een heel andere insteek hebben de Spaanse broers Luis, Mario en Alberto Olivan. Na een serie natuurrampen (The Great Wave) is de aarde een puinhoop zonder elektriciteit en zonder communicatiemiddelen, en tot overmaat van ramp slaat een vreemde epidemie toe die mensen in eerste instantie bovengemiddelde waarnemingsvermogens geeft, maar daarna lossen hun lichamen op tot er alleen nog een plasje bloed overblijft (The Dissolved). De hoofdpersoon, Michael, ontwaakt uit een coma en wordt in een soort concentratiekamp geplaatst. Hij moet zien te ontsnappen en uitzoeken wat er aan de hand is.
Fictiorama Studios vraagt om $45.000 om het spel te kunnen maken. Je vindt de Kickstarter hier

- The Town Of Light is een horror-adventure die zich afspeelt in een Italiaanse psychiatrische inrichting. Het is gebaseerd op waargebeurde verhalen. Renee is een jonge, schizofrene vrouw in de 30er en 40er jaren van de vorige eeuw. De psychiatrische inrichtingen waren in die tijd overvol en medicijnen bestonden nog nauwelijks. Ook was er altijd een gebrek aan deskundig personeel, wat tot vreselijke situaties leidde... Let op, bij IndieGoGo behoudt de developer al het bijeengebrachte geld, ook als het doelbedrag niet gehaald wordt! The Town Of Light vraagt $30.000.
Berichten: (0)


Naam:
E-mail: (Optioneel)
Vul Adventure in:
Powered by CuteNews 

Ga je op vakantie dit jaar?
Ja
Nee
View Results